Event

23 mei 2024

Luisterkind in de opvoeding

Over Luisterkind in de opvoeding

Luisterkind in de Opvoeding

De Luisterkind Methode wordt veelvuldig ingezet bij vragen over de opvoeding. Zowel voor baby’s als tieners. Waar vroeger ‘ouders wil is wet’ was, zien we nu veel meer samenwerking en overleg tussen ouder en kind. Zeker wanneer er een disharmonie tussen ouder en kind of zusjes en broers is, is de ouder bereid om naar de wensen van het kind te luisteren.

Voor veel kinderen is het lastig om te verwoorden waar het probleem zit, of ze zijn nog te jong om er goede woorden voor te vinden. Op die momenten biedt de Luisterkind Methode dé oplossing.
Wat wil het kind? Waarom slaapt hij slecht of wordt zij boos als ze haar zin niet krijgt? Waarom is het altijd een strijd bij de start van de dag, hoe ervaart hij de verhuizing, is zij blij met haar nieuwe zusje en waarom reageert hij zo verdrietig bij het kinderdagverblijf of de oppas? Maar ook bij lichamelijk ongemak biedt Luisterkind de antwoorden die nodig zijn.

De Luisterkind Methode is een prachtige tool om je kind werkelijk op diepere lagen te zien en te horen en zo de opvoeding te bieden die zowel ouder als kind goed past.
We zien dan ook een groot aantal ouders de opleiding tot Luisterkindwerker volgen, om hun kinderen beter te kunnen begrijpen.

Luisterkind Trainers Baukje en Mireille vertellen je er graag alles over in het webinar: Luisterkind in de opvoeding.

Aankomende events:

15 augustus 2024

Luisterkind in de opvoeding

Door: Mireille Cheung

23 augustus 2024

Luisterkind voor een gezond lichaam en gezonde geest

Door: Anke van Leeuwen en Ruben Jetten

29 augustus 2024

Luisterkind voor dier en natuur

Door: Ruben Jetten en Anke van Leeuwen