Alles weten over

Zorg en onderwijs

De Luisterkind Methode is goed te combineren met professionele medische zorg en advies. Antwoorden die een bijdrage leveren. Door het kind op afstand aan het woord te laten – via een Luisterkind-afstemming – ontstaat er een goed beeld van wat er speelt. 

Luisterkind
0 +
jaar actief
0 +
Ambassadeurs
0 +
Landen actief
0 +
Trainers in binnen- en buitenland

Als iedereen de woorden in zich heeft, laten we dan eens gaan luisteren.

Voor wie is het interessant

Voor kinderen én volwassenen

Is er medische zorg of onderzoek nodig? Dan wordt dat door de resultaten van de afstemming gemakkelijker om de meest passende zorg te vinden. Een behandeling die goed aansluit bij het probleem.
Datzelfde geldt natuurlijk ook voor volwassenen. Ga bij jezelf te rade, ontdek de antwoorden die je in het hier en nu nog niet hebt. Het resultaat van de Luisterkind-afstemming kan een belangrijke basis zijn voor nader onderzoek of aansluiten bij concrete en gerichte aanknopingspunten. Waar ga je vervolgens jouw aandacht op richten?

Doorverwijzingen naar Luisterkind-methode

Het aantal doorverwijzingen naar Luisterkind-afstemmingen groeit nog steeds. De vraag komt zowel vanuit de reguliere- als de alternatieve zorg. Het mooie van de Luisterkind Methode is, dat het met alle mogelijke zorg samengaat.
Verwijzingen van en naar:

Een gezamenlijke aanpak

Onderwijs

In een Luisterkind-afstemming komt het kind aan het woord. Met regelmaat noemt hij of zij de school, het kinderdagverblijf of de naschoolse opvang. Wat ga je daarmee doen als ouder? Ga je de groepsleidster of leerkracht informeren of laat je ze (gedeeltelijk) meelezen? Vaak vinden ouders het lastig en zijn ze huiverig voor de reactie.
Echter, de ervaring leert dat juist wanneer de leidster/leerkracht op de hoogte is, de veranderingen veel gemakkelijker gerealiseerd kunnen worden. Het beste vervolg op een Luisterkind-afstemming is een gezamenlijke aanpak. Ouders en leerkrachten, leidsters. Zo kan een kind gelukkiger worden en gaan de schoolresultaten en persoonlijke ontwikkeling vooruit.

kids

Als iedereen de woorden in zich heeft, laten we dan eens gaan luisteren.

Basis voor een vervolgtraject

Een zachte en doeltreffende methode

We timmeren hard aan de weg om de Luisterkind Methode bij zoveel mogelijk mensen bekend te maken.
Er is inmiddels al een groot aantal mensen opgeleid tot Luisterkindwerker. Velen van hen werken in de zorg of in het onderwijs. Samen willen we zoveel mogelijk mensen helpen. De Luisterkind Methode is een krachtig en helder instrument. En… het is zacht voor diegenen om wie het draait. Al met al biedt het een goede basis voor een vervolgtraject. Alleen als dat nog nodig is, want in veel gevallen is de afstemming op zich genoeg.

Samenwerking met zorg en onderwijs

Alle Luisterkindwerkers zetten zich met liefde in om samenwerking met professionals in de zorg en het onderwijs uit te breiden. We weten dat het nog wat ongrijpbaar is, maar de resultaten laten een positief beeld zien. Elkaar aanvullen maakt ons beiden sterker.

Meer weten?

Werk jij zelf in de zorg of het onderwijs en wil je meer weten over de Luisterkind Methode?
Boek een lezing voor de organisatie – voor je collega’s en het management. Of bied personeelsleden de mogelijkheid om de opleiding tot Luisterkindwerker te volgen. Ik nodig je graag uit voor een gesprek hierover.