Stories

Als je niets verwacht kan het duren

Zoveel mensen leven met verwachtingen. Verwachtingen naar zichzelf en verwachtingen naar anderen. De betekenis van verwachten is ‘ergens vanuit gaan’. Hoe kun je ergens vanuit gaan als je niet weet wat de ander denkt of voelt of hoe je pad er werkelijk uitziet? Het is een stuk rustiger en plezieriger als je het verwachten opzijlegt.

Ik probeer zoveel mogelijk zonder verwachtingen te leven. Dat levert me meer dan vaak verwondering en plezier op. Omdat ik ergens vrij instap kan het alle kanten op en heb ik ruimte om te ontdekken. Zo besloot ik tien jaar geleden om van het werk wat ik toen deed een opleiding te maken; de opleiding tot Luisterkindwerker.
Ik had in een nacht de opleiding van spirits gekregen en wat er alleen nog overbleef was mensen vragen of ze mee wilden doen, een zaaltje huren en daar ging ik. Geen idee wat de dag me ging brengen, geen verwachtingen, maar er open en vrij in. Per moment schreef ik mee en aan het eind van de dag was dag één een feit. Enthousiaste deelnemers die het wel wat spannend vonden omdat ik nog niet wist wat ik op dag twee ging doen

Als ik het niet meer leuk vind stop ik

Ik had niets verwacht, ik ben met de opleiding meegegroeid. Door de jaren heen heb ik zoveel ontdekt en ook zoveel over mezelf geleerd. Nooit had ik het gevoel hoe lang de opleiding zou moeten blijven bestaan. Nergens een vijf-jaren plan, waarbij ik een verwachting zou neerleggen dat ik wel zus of zo gegroeid moest zijn. Ik ging mee met het moment, genoot van de reis. Ik groeide, ging onderuit, kreeg klappen, stond weer op, genoot, lachte, piekerde, nam afscheid, maakte keuzes, ontwikkelde verder en zo gingen de jaren voorbij. Altijd met het idee dat als ik het niet meer leuk zou vinden ik de keus had om te stoppen.

Het resultaat is een jubileumjaar, 10 jaar opleiding

Door niets te verwachten heb ik ook ieder moment echt kunnen beleven en ben ik met mijn eigen groei meegegaan. Niets forceren, geen moeten, geen duwen, maar rustig mee. In het nu. Het resultaat is dat de opleiding dit jaar 10 jaar bestaat. Nee, dat had ik niet verwacht, omdat er bij de start geen verwachting lag. Neemt niet weg dat ik er wel ongelooflijk van geniet en er best trots op ben dat het na tien jaar zo enorm gegroeid is.

Ik wil zoveel mogelijk mensen terugbrengen naar hun innerlijke wijsheid. Ik heb tien jaar geleden ontdekt dat Luisterkind daar een prachtig product voor is, wat iedereen kan leren. Als we het met elkaar doen, dan gaat het altijd sneller dan alleen. Als ik daarmee mijn wens om de ander in zijn of haar kracht te zetten kan realiseren, dan denkt er geen haar op mijn hoofd om te stoppen. Hoe meer Luisterkindwerkers hoe beter, hoe meer liefde in de wereld.

Waarheen ik ga met het bedrijf … geen idee. Ik heb geen verwachtingen. Ik kijk per moment, ik volg mijn gevoel, ik volg wat passeert en wat ik aangereikt krijg.

Lukt het jou om een deel controle los te laten en te vertrouwen dat komt wat nodig is?

Meer Stories

Stories

Ik kan mijn voeten niet volgen

Stories

Voordat kinderen kopje onder gaan

Stories

Mensen met dementie hebben ook wensen

Reageren

4 reacties

  1. Zo waar, probeer zoveel mogelijk de controle los te laten. Is soms nog wel lastig. Het voelt wel fijner om geen verwachtingen te hebben. Meegaan in de `flow` , dan gebeuren er mooie dingen in het leven. Mooie woorden weer. Vanharte gefeliciteerd alvast met het 10 jarige jubileum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *