Stories

Het gele sleuteltje van haar hart

Van een groot aantal ouders verneem ik dat hun kind met regelmaat ‘over de rooie’ gaat, uitersten heeft in emoties en op alle manieren aandacht probeert te vragen. Ze weten niet meer hoe ze hier mee om kunnen gaan en kloppen bij mij aan voor een gesprekje via de Luisterkind Methode. Gelukkig is Luisterkind voor kinderen en volwassenen. Met deze veelvoorkomende kenmerken werd ook Emmalie, een meisje van vier jaar, bij me aangemeld.

Tijdens een Luisterkind-afstemming laat ik het altijd open op welke manier de kinderen met me willen communiceren. De ene keer ontstaan er alleen woorden op papier en de andere keer komen we samen op een mooie locatie of laat het kind me een stuk uit een vorig leven zien.
Als ik me afstem op Emmalie, neemt ze me per direct mee in haar ‘probleem’. Ik zie dat ze op haar knieën op de grond zit en ze vertelt me dat ze op zoek is naar een geel sleuteltje. Ze is hem al heel lang kwijt. Ik voel dat dit sleuteltje van haar hart is. Als ik dit vermoeden naar haar uitspreek, knikt ze. De tranen prikken in haar ogen.

Totaal geen licht te zien

Emmalie vertelt me dat ze weg wil, de heuvels in, naar hoge vlaktes en mooie uitzichten. Terug naar een vorig leven, waarin alles zo rustig, respectvol en mooi was. Ze laat me een beeld zien van de groep mensen waar zij woonde. Ik zie haar lopen. Volop genietend, geel licht straalt uit haar hartje.

Verdrietig wijst ze in het hier en nu op haar borst. “Totaal geen licht te zien”, zegt ze.
Ik voel dat alles in haar lichaam in protest is. Ook haar ademhaling gaat sneller dan normaal.
Ik leg haar uit dat ze nu leeft en vraag haar wat ze zou willen.

Ik hoop dat papa en mama er ook wat mee gaan doen

Emmalie sluit haar ogen en ik zie mag met haar meekijken. Met Luisterkind gaan we overal met de kinderen en volwassenen naartoe. Dat bepaalt degene met wie ik in gesprek ben. Zo ook bij Emmalie en ik zie een grote bloem in haar lichaam ontstaan. Ze vertelt me met haar ogen dicht dat ze thuis meer rust wil, een eigen plekje en dat er met volle aandacht naar haar geluisterd wordt. Ze wil dat haar hartje weer gaat stralen, net als in de heuvels in haar vorige leven.
Door het vertellen wat haar wensen zijn, ontstaat er een opening in haar energie en wordt haar ademhaling weer rustiger. Ik zie een witte gloed vanuit Emmalie ontstaan.

Zichtbaar keert de rust in Emmalie terug. Als ze haar ogen weer opent, ziet ze ook de witte gloed bij zichzelf. Ze voelt zich een stuk beter en ze spreekt de wens uit dat papa en mama hier ook wat mee gaan doen.

We lachen samen, de spanning is er af. Liggend op onze rug laat ze me nog de luchten, de wolken, de zon en de maan uit haar vorig leven zien. Ik ben haar dankbaar voor deze prachtige beelden.

Ze hebben een totaal ander meisje in huis

En dan …. ligt het sleuteltje naast haar, het gele sleuteltje. Emmalie is gelukkig en zegt me dat ze met dit sleuteltje haar hart in dit leven weer gaat openen.

Vijf dagen later rolt er een reactie van de ouders van Emmalie in mijn mailbox. Ze hebben een totaal andere dochter in huis, een heel vrolijk meisje. Wel met haar streken, maar overduidelijk veranderd.
Emmalie heeft vanuit haar hart kunnen spreken, ik heb met volle aandacht geluisterd en ze heeft haar gele sleuteltje gebruikt om weer volledig in het hier en nu te kunnen leven.

************

Luisterkind; één gesprek, in volle overgave… met een ongelooflijke impact. 
Durven kijken en luisteren naar wat er daar vanbinnen allemaal gebeurt.  Het innerlijke van de mens heeft zoveel wijsheid in zich zitten.
Op deze manier proberen we kinderen en volwassen te inspireren om het allerbeste uit zichzelf te halen, zodat er meer liefde ontstaat en ieder mens, groot of klein, kan groeien naar de beste versie van zichzelf.
Luisterkind is er voor volwassenen en kinderen.
Als 
schrijver, coach, spreker, trainer en grondlegger van de Luisterkind Methode en diverse andere bewustwordingsprogramma’s heb ik in al mijn producten één doel: ‘De mens dichter naar zichzelf brengen!

Meer Stories

Stories

Ik kan mijn voeten niet volgen

Stories

Voordat kinderen kopje onder gaan

Stories

Mensen met dementie hebben ook wensen

Reageren

2 reacties

  1. Wow wat mooi Diana dat je dit meisje hebt kunnen helpen ik heb zo veel respect voor jullie werk. Mijn dochter heeft de opleiding een aantal jaren geleden ook gedaan. Als ik toen jonger was geweest en het geld er voor had gehad dan had ik deze cursus ook graag gedaan . Wat een voldoening zou mij dat gegeven hebben hier mee te kunnen helpen. Lieve groet Jeanny

    1. Dankjewel Jeanny, ja we genieten nog iedere dag van de geweldige veranderingen die we zien ontstaan en dat we jong én oud kunnen helpen.
      Wellicht nog een idee om aan de opleiding te beginnen? Luisterkind is voor alle leeftijden en dat laat zich ook terugzien in de deelnemers aan de opleiding.
      Zestigplus is zeker aanwezig (even zonder jou naar je leeftijd te vragen hahahaha). Je bent van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *