Stories

Kijk niet weg als een kinderhart je aankijkt

Als een kinderhart je aankijkt en vraagt om te luisteren. Als een kinderhart pijn heeft en wegduikt en wil schuilen… hoe kan je dan wegkijken? Hoe krijg je het dan voor elkaar om het opzij te zetten, om door te lopen?Je wilt het wel begrijpen, je weet ergens diep van binnen ook hoe je het kan begrijpen, je voelt je hart, maar hoe maak je het contact?
Hoe kan je het kind dan maar manen om door te gaan, de pijn en het verdriet niet die aandacht te geven die het vraagt, zonder te hebben geluisterd wat er werkelijk speelt? Een pleister te plakken binnen je eigen grenzen, terwijl deze zoveel verder reikt dan je zelf denkt?

Als een kinderhart je aankijkt en vraagt om te luisteren, dan is dat niet voor niets. Dan wil het gehoord, dan wil het gezien, dan wil het een stem en een luisterend oor. Dan wil het verder met leven en zoeken naar oplossingen. Dan lukt het niet alleen en ben jij nodig.

Een kinderhart zo klein, zo dapper aan het werk om stand te houden in deze snelle en hectische wereld. Ouders die in en uit gaan, diverse handen die hem vastpakken, troosten, eten geven en verschonen. Iedere keer weer schakelen, iedere keer weer zoeken naar die basis, zijn eigen ouders. Wanneer een kinderhart huilt dan zoekt het bescherming, dan wil het een warme bedding en dan wil het getroost, gehoord en geliefd worden.

Als een kinderhart je aankijkt en je weet dat je er naar kunt luisteren, waarom zou je dat dan negeren? Waarom niet die rechtstreekse weg naar het hart van het kind volgen en je eigen hart openen en de liefde voluit laten stromen?
Waarom nog steeds al die omwegen, als je diep in de ziel contact met de ander kan maken? Waarom? En het gaat niet alleen om je eigen kinderen, maar om de kinderen die er overal op deze wereld zijn. In je buurt en vele kilometers verderop. Zij hebben ook jouw liefde nodig, jouw luisterend oor, jouw warmte en jouw hand die ze steun en richting geeft.

Geef de kinderen je hart, zij geven die van hen ook aan jou. Luister naar ze, van ziel tot ziel, als Luisterkindwerker, als mens. Rechtstreeks, van hart tot hart, puurder kan het niet zijn. Blijf niet dralen en ga er voor. De wereld heeft ook jou nodig, de kinderen wachten op je, de wereld wil gehoord!

Kom en word Luisterkindwerker, samen kunnen we nog meer harten een stem geven!

Meer Stories

Stories

Ik kan mijn voeten niet volgen

Stories

Voordat kinderen kopje onder gaan

Stories

Mensen met dementie hebben ook wensen

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *